Ugrás a tartalomra

Aktuális

Hírek az M+E-től

A Mach-Tech margójára…

A Mach-Tech margójára…

Így 2 év kihagyás után, nem tudtuk, mire számítsunk, egyáltalán milyen szabályozások lesznek, milyen lesz az aktuális járvány-helyzet, ami erősen befolyásolja a kiállítás látogatottságát. Ám az intézkedések, a csökkenő esetszámok és még az időjárás is kedvezett… sokan voltak kíváncsiak a Mach-Tech-re, azon belül a standunkra is.

A bizonytalan helyzet miatt a megszokottnál kisebb standdal vettünk részt, ám így is tudtunk újat mutatni a látogatóknak.

Magyarországon először a Mach-Tech-en került bemutatásra a Brother Speedio M200X3 megmunkálóközpont BV7-870 automata adagolórendszerrel és B-Stocker alkatrésztároló egységgel. /Íme a rövid bemutató videó a demo megmunkálásról: https://www.youtube.com/shorts/fT4L9eAxCUw /

A BV7-870 adagolórendszer a géptesten helyezkedik el, az energia ellátását is a gép biztosítja. Karhossza 870 mm (ez az elnevezésében is megjelenik), a vezérelt tengelyeinek száma négy, valamint 8 program tárolására alkalmas, az ismétlődő pozícionálási pontossága ± 0,08 mm.

A B-Stocker alkatrésztoló egység 10 paletta tárolására alkalmas, palettánként max. 25 kg, a maximális mérete: 470x300x135 mm.

A ROMI új generációs D800 típusú megmunkálóközpontja pedig életében először rajzolt…

Persze nem feltétlen erre a funkcióra keresik, de jól szemléltették a precizitást az elkészült rajzok.

Néhány adat a D800 függőleges megmunkálóközponról: X tengely löket 800 mm, Y tengely löket 610 mm, Z tengely löket: 640 mm. Az asztal mérete és terhelhetősége: 914x560 mm és 900 kg. A megmunkálóközpontsúlya 6600 kg, így egy roppant merev, stabil gép.

A Mitsubishi 2400S huzalos szikraforgácsolót „közkívánatra” állítottuk ki, minthogy az elmúlt években roppant nagy népszerűségnek örvendett és többen azért látogattak el a standunkra, hogy megnézzék ezt a modellt. Valamint a Mach-Tecen először egy különleges, köszörűkorong profilvágási technológiát is bemutattunk ezen a gépen egy ITS forgató segítségével. Ez már egy Magyarországon termelő vállalatnál is működő, egyedi technológia!

A Mitsubishi szikraforgácsolóknál ami abszolút előnyt jelent:  a Tubular mágneses csőhajtás az U/V tengelyeken is, a beépített 2D Cam, az egyszerűen kiforgatható huzaldaraboló egység, a rendkívül egyszerű kezelhetőség illetve karbantartás, valamint a folyamatos technológiai fejlesztések a különféle huzaltípusokhoz illetve anyagminőségekhez. Ami még a Mitsubishi huzalszikra mellett szól, hogy egyedülállóan 12 év garanciát vállalnak pozícionálási pontosságra! 

A gépek mellett ma már igen fontos kiegészítőként jelentek meg a Filtermist olajköd elszívó egységei. A Filtermist International, mint az Absolent Group tagja, több mint 300 000 olajköd elszívót adott el, és 5 évtizedet tudhat magának támogatva a cégeket a tisztább és produktívabb munkakörnyezet megteremtésében. Mindemellett 5 év ingyenes garanciát kínál olajköd elszívó egységeire, amikre most „Régi olajköd elszívóját cserélje újra” csereprogramja keretében még 20% kedvezményt is biztosít június 30-ig.

© 2018 M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.