Ugrás a tartalomra

Aktuális

Hírek az M+E-től

Szerszámgép újdonságok egyenesen a JIMTOF2018-ról!

Rengeteg érdeklődő, számtalan kiállító, látványos standok, érdekes és hasznos előadások jellemezték idén is a JIMTOF-ot. A gyártók igyekeztek a termékpalettájukat felölelő gépparkot felvonultatni, előtérbe helyezve az újításokat, újdonságokat.

Az általunk képviselt gyártók néhány új modellje is ezen a kiállításon debütált.

Így például a Brother a JIMTOF-on mutatta be a Brother Speedio F600X1 fixasztalos megmunkálóközpontot, melyet kifejezetten acél megmunkálásra fejlesztettek. Minthogy az Y mozgást az asztal végzi, az X mozgást pedig az oszlop, ezért nagyobb a merevség és nagyobb az asztal terhelhetősége is, jobb forgácsolási paraméterek mellett!

A 600-as X és 400-as Y löket mellett megnövelték a Z löketet is: 350 mm-re, a gép 10 000 fordulatú nagy nyomatékú főorsóval érhető el.

Várva várt újdonság szintén a Brother-től a Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont. Ezt a régi TC-32BNQT modell utódjának szánják. A megszokott változatlan paraméterek mellett a legfőbb újdonságok: a beépített karos szerszámcserélős 40-es szerszámtár, a megnövelt Z löket (435 mm), és a 70 bar-os orsón keresztüli hűtés.

Maga a Brother is készített egy összehasonlító táblázatot, melyben az új modellt a TC-32BNQT-vel és a jól ismert Brother R650X1-gyel veti össze, és amit kidomborít ebben: a Z tengely megnövelt löketét (450 mm szemben az X1-es 305 és a TC-32-es 415 mm-ével) és a megnövelt szerszám hosszat: 250 mm, míg a másik két modellnél 200 mm, valamint a maximális szerszám súly is 4 kg-ra nőtt (az eddig 3 és 3,5 kg-val szemben). A TC-32BNQT-ben már jól bevált, kedvelt, továbbfejlesztett dupla karos megoldású szerszámcserélő és a 40-es szerszámtár pedig átvételre került ebbe az új modellbe!

A Nakamura-Tome háza tájáról is beszámolhatunk újdonságról: méghozzá az SC-100 1 revolverfejes esztergáról, ami egy igazi hiánypótló, mivel ebben a méretben a cég nem gyártott gépet az európai piacra. A modellben tovább vitték azokat a hasznos tulajdonságokat, amelyekért a vevők az AS-200 és SC-200 gépeket szeretik, illetve újdonság opcióként jelenik meg a belső munkadarab szállítószalag!

A FUJI moduláris felépítésű DLFN („Dolphin”) gépeknél pedig újdonság, hogy már lézerjelölő egységgel is elérhető. Illetve „felfrissítették” a CSD300II kétorsós CNC esztergát: egy még gyorsabb felsőpályás adagolóval.

A Mitsubishi Electric is készült újdonsággal, többek közt egy teljesen új berendezéssel, ám ezt egyelőre még titok övezi.

Az újdonságok közül már jó néhány elérhető az M+E-nél, a többi pedig hamarosan várható!

© 2018 M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.