Skip to main content

Aktuális

Hírek az M+E-től

Open House 2019 - összefoglaló

A délelőtti órákban prezentációk keretében megismerkedhettek a Látogatók a Brother újdonságaival, melyeket az EMO-on, illetve a JIMTOF-on mutattak be, úgy mint a Speedio F600X1 fixasztalos megmunkálóközpontot, melyet kimondottan acél megmunkálásra fejlesztettek ki. A gép működés közben is megtekinthető volt a bemutatók során. Emellett a Brother saját fejlesztésű adagoló rendszere: a BV-870 is bemutatásra került az előadáson.

A Hartford iFactory az elméletben és gyakorlatban címmel a Hidrot Kft. képviselője Koszó Ferenc tartott gyakorlati előadást az Ipar 4.0 jegyében fejlesztett szoftverről, melynek segítségével távolról, akár egy mobiltelefon segítségével is elérhetőek a gépek, megtekinthetőek az aktuális státuszuk, és amellett, hogy számtalan információt és statisztikát lehet lekérni, megfelelő szoftveres támogatással akár távoli beavatkozás is lehetséges!

A Mitsubishi újdonsága az SG-S és R tömbös szikraforgácsoló gépcsalád, mely a MV-S és R huzalos szériához hasonlóan már az új D-Cubes vezérlővel érhető el. Ennek köszönhetően minden lényeges műveleti státusz és az üzemeltetési ciklus előhívható egy érintésre, a gép összekapcsolható meglévő termelés irányító és analizáló rendszerekkel, a „Job Planner” munka ütemező pedig lehetővé teszi, hogy egyszerűen előre vegyük a sürgős munkákat, automatikusan elmentve a félbeszakított munka paramétereit, így az később folytatható azonnal a félbeszakítási ponttól!

Mindemellett a Fraisa Hungária Kft.-t mutattuk be Mitsubishi felhasználóként, ahol is egy MP 1200 huzalos precíziós szikraforgácsolót használnak teljes megelégedettséggel az általuk gyártott forgácsolószerszámok előállításához használt köszörűkorong vágására!

Richard Smith a Filtermist képviseletében tartott egy rövid prezentációt az idén 50 éves cégről, és az általuk gyártott olajköd elszívókról, valamint az új F monitorról, mely szintén távoli, akár mobiltelefonon keresztüli elérést és beavatkozást tesz lehetővé.

A ROMI újdonságait Jürgen Thelen a ROMI Europe kereskedelmi és marketing igazgatója ismertette: a megújult ferdeágyas GL eszterga-sorozat főbb fejlesztéseire fókuszálva. Újdonságként megjelenik a beépített motororsó, illetve elérhető lesz hajtott szerszámmal, Y tengellyel és ellenorsós, két revolverfejes változatban is. Opció: a programozható szegnyereg és báb. Két új i-HMI érintőképernyős Fanuc vezérlőcsaláddal rendelhető, verziótól függően. Az új sorozatból egy GL-250M típusú verzió megtekinthető az M+E bemutatóteremben.

A Hartford saját fejlesztésű Hartrol vezérlőjét szintén felhasználó oldalról ismerhették meg az Érdeklődők: az Őseh Kft. ügyvezetője Őseh-Fejér Zoltán elmondta, hogy ezt a vezérlőt évek óta nagy megelégedettséggel használják, és könnyű kezelhetősége, megbízhatósága miatt az új gépeiket is ezzel fogják rendelni.

© 2018 M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.