Skip to main content

Aktuális

Hírek az M+E-től

Bisnode tanúsítvány - ezüst fokozat

„Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy ismét megkaptuk ezt a minősítést, ami a pénzügyileg legstabilabb cégeket illeti csak meg! Jó érzés, hogy mi is abba a közel 1%-ba tartozunk Magyarországon, akik rendelkeznek ezzel a tanúsítvánnyal!” – mondja Péter Szabolcs az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. ügyvezetője.

„Ez az érdem az egész cég és cégvezetés hozzáállását tükrözi a kezdetektől. Az 1997-es alapítás óta célkitűzés az üzleti tisztesség betartása és természetesen a pénzügyi stabilitás fenntartása. Az M+E több mint 22 éves fennállása alatt nem vett igénybe hitelt, önerőből finanszírozta és finanszírozza a beruházásokat, illetve a fizetési hajlandóságunk is -2 nap, azaz átlagban lejárat előtt 2 nappal rendezzük a számlákat!”

De hogy mi alapján kerül megítélésre ez a tanúsítvány és pontosan mit is jelent:

A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.
Mivel a Bisnode minősítés nemcsak a cég jelenlegi pénzügyi stabilitását mutatja, hanem a Bisnode minősítés kialakításának köszönhetően azt is, hogy ez elkövetkező egy évben milyen valószínűséggel válik fizetésképtelenné egy vállalkozás, előrevetíti, hogy az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. a jövőben is stabil szereplője lesz a piacnak. 

„Továbbra is azt gondolom, hogy bár ez a minősítés azt jelzi, hogy a jövőben is biztos lábakon ál majd a cég, azért nem dőlünk hátra, jövőre is tennünk kell és teszünk is azért, hogy ez így maradjon, és negyedik alkalommal is megkaphassunk ezt az elismerő tanúsítványt!” – Péter Szabolcs, M+E ügyvezető

© 2018 M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.