Cégünkről


Brother


Toyoda


Nakamura-Tome


Mitsubishi-Electric


Okamoto


Hartford


Romi


Filtermist

m140x2Kompakt méretének és felszereltségének köszönhetően sokféle feladatra használható az új Brother Speedio M140X2 szerszámgép. Dönthető tengelyeinek használatával nem csak az esztergálási feladatok elvégzésére alkalmas, hanem marási és fúrási megmunkálási műveletek is elvégezhetőek vele. Ezzel időt takaríthatunk meg, ráadásul a termelékenység növelését támogatják a hatékony és egyszerű munkadarab-befogási lehetőségek is.

 

 

M140X2 mdb 1 150x125  M140X2 mdb 2 150x125  M140X2 mdb 3 150x125  M140X2 mdb 4 150x125

 

Az M140X2-es megmunkáló központtal sokféle geometria megvalósítása válik elérhetővé. A gép tulajdonságai lehetővé teszik, hogy széles körben alkalmazhatóvá váljon a Brother újdonsága az autóipartól kezdve az általános gépiparban és a speciális ágazatokban is.

 

Integrált megmunkálási folyamat

 

 

Az M140X2 függőleges megmunkáló központ előnye, hogy jelentős időmegtakarítás érhető el a munkadarab megmunkálásának egyszerűsítésével. Mind a befogás, mind a gépen elvégezhető műveletek választéka ezt szolgálja. A megmunkálási folyamat részeit egy szerszámgépen lehet elvégezni, ami nem csak a rövidebb ciklusidőben mutatkozik meg: a többszöri befogás elkerülhető, így az ebből származó hibák is. Tehát nem csak gyorsabban, de pontosabban is gyárthatunk.

 

Komplex megmunkálás

 

Ahogy kiemeltük, a Brother új gépével többféle megmunkálási folyamat is elvégezhető akár egy befogással. Mindez a dönthető tengelyeknek köszönhető, valamint a megújított esztergáló orsónak. A tengelyek merevségének fokozásával még pontosabbá válik a gyártás. A tervezők a szerszámbefogást is biztonságosabbá tették a megmunkálógépen.

 

M140X2 tengelyek 238x300

 

A billenthető (A) tengely holtjátékát a minimálisra csökkentették a gördülő csigakerekes hajtással, a megállítás gyorsaságát pedig fokozza, hogy nincs szükség külön rögzítőegység működtetésére. A forgó (C) tengely mozgatására nagy sebességű DD motort építettek a szerszámgépbe. Ez a tengely három üzemmódban használható: az asztal indexálására, esztergálásra, és vágásra. A kettős szerszámbefogás támogatja a gyors és pontos, nagy sebességű és megbízható szerszámcserét.

 

Hatékonyság és termelékenység

 

M140X2 kepessegek 2 300x200

 

Az orsók maximális sebessége mellett a gyorsulási és lassulási értékei is sokat számítanak: a Brother M140X2 gépén gyors reagálású főorsóval dolgozhatunk, mely a vezérlő szervomotornak köszönhetően gyorsabb indítást és gyorsabb megállítást tesz lehetővé a megmunkálás minőségének fokozása érdekében. Az indítási és megállási idő a főorsó esetében mindössze 0,2 s, az esztergáló orsó esetében pedig 0,3 s.

 

A darabidőt a szerszámcserék időtartama is jelentősen befolyásolja. A Brother erre is olyan megoldást kínál, amely időtakarékos és pontos: a 22 tárhellyel rendelkező szerszámtár tökéletes kiegyensúlyozással rendelkezik, a vezérlése pedig megfelelő a gyors szerszámcserére vonatkozó követelményeknek. A szerszámcsere ideje szerszámtól szerszámig alig 0,9 s.

 

A menetfúrás műveletének időigényét egyedülállóan alacsonyra csökkenti az új gépszerkezet, miközben a felület minősége nem romlik.

 

Amellett, hogy a szerszámgép részegységeinek sebességét fokozták, lehetővé tették a szimultán tengelyműködést is. Miközben a tengelyek mozognak, akár szerszámcsere is végrehajtható, tehát a ciklusidő jelentősen lerövidíthető.

 

Gépképességek

 

A sokoldalú M140X2 megmunkáló központ, ahogy már említésre került, marási, menetfúrási és esztergálási feladatok elvégzésére egyaránt használható. A marásra használt tengely nagy nyomaték leadására képes akár nagy sebességen is alumínium, vagy acél megmunkálása közben.

 

Az esztergálási műveletekhez használható orsó akár 2000 fordulat/perc-es sebességével szintén kimagasló értékeket produkál a gépipari felhasználásban, miközben a szerszámbefogás biztonságos munkát tesz lehetővé amellett, hogy nagy sebességen is garantálja a pontos méretek gyártását és a megfelelő felületi minőséget.

 

Energiamegtakarítás és vezérlés

 

Ahogy az ipar többi területén, a megmunkálóiparban is igen fontos az energiahatékony megmunkálás nem csak a környezet megóvása, hanem a költségmegtakarítás érdekében is. Az Brother M140X2 megmunkálóközpont is több olyan funkcióval és megoldással rendelkezik, amely csökkenti a felhasznált energia mennyiségét (például  LED fényforrások használata a munkatér megvilágításához), vagy annak egy részét visszaforgatja a működésébe. A már bemutatott nagy sebességű megmunkálásra fejlesztett részegységek az időmegtakarítás mellett energiamegtakarítást is eredményeznek.

 

m140x2

 

Az új megmunkáló központ a Brother NC vezérlőjével felszerelt, ezt azonban a termelékenység és a hatékonyság fokozására, valamint a kezelés egyszerűsítése érdekében számos funkciójában tovább fejlesztették.

 

Az új Brother M140X2 a már megismert SPEEDIO filozófiával épült, annak előnyeit és fejlesztéseit tartalmazza, ráadásul egy igen sokoldalú, széles körben felhasználható szerszámgépről beszélünk.

 

Forrás: CNC Média

M+E SZERSZÁMGÉP KERESKEDELMI KFT.

Iroda és bemutatóterem: 

2310 Szigetszentmiklós, Leshegy u. 14. 

Telefon: +36 24 525 080
Fax: +36 24 525 088

email eszterga hu

 

GPS: N° 47' 22.605'' E° 19' 02.189''